Úspěch žáků školy v projektu Česko vesluje

Naše škola se přihlásila na závody v halovém veslování školní ligy projektu „Česko vesluje”, které proběhlo 1. 12. 2023 v Roudnici nad Labem a svými výsledky se žáci nominovali na další postup, kterým byla finálová část.
Na start tohoto finálového kola se ve čtvrtek 22. 2. 2024 postavilo více jak 1300 studentů základních a středních škol z celé České Republiky. Závodní pole doplnili i dospělí ze složek IZS a Policie ČR. Bylo pro všechny velice zajímavé sledovat urputné boje všech těchto účastníků.
My jsme měli nominovaných pět týmů dívek a chlapců z výběru ročníků, kteří se ve fantastické atmosféře rvali doslova o každý centimetr a vynaložili spoustu síly a energie. Někteří bojovali až do posledních svých sil. Veslovalo se 4 x 1 minutu s určitým stupněm zátěže a cílem bylo najet co nejdelší trasu.


Nejlepší výkon předvedly studentky 4. ročníku (Zrzavecká, Melicharová,Vagnerová, Beníšková), které si vybojovaly 3. bronzové místo, a také tým mixu, tj. dva chlapci a dvě dívky (Zábranský, Pan Tuan, Vagnerová, Beníšková), kteří si také odvezli 3. bronzovou medaili.
Ostatní posádky se umístily také pěkně. 1. ročník chlapci získali 5. místo a 4. ročník chlapci 6. místo, 3.ročík chlapci 8.místo.

Naši žáci školu skvěle reprezentovali a já jim gratuluji k úžasným výkonům. Byly to nezapomenutelné zážitky, které si všichni z těchto závodů odváželi domů.

Pavla Holakovská, učitelka tělesné výchovy